Spektar-HIS

Informacije o kolačićima (Cookies)

Na našoj stranici koristimo kolačiće kako bi posjetiteljima osigurali što kvalitetniji pregled, pretragu, upravljanje, navigaciju te pronalaženje željenog sadržaja. Upravljanje kolačićima u potpunosti je omogućeno posjetiteljima modulom za upravljanje koji se nalazi u donjem dijelu stranice.
Kolačići će se spremiti na Vaše računalo samo ako kliknete na tipku “Prihvaćam!” u podnožju toga modula.

 

ŠTO SU KOLAČIĆI?

 

Kolačići (eng. cookies) su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo (tablet, pametni telefon i sl.) kada posjetite određene internetske stranice.
Kolačići sadrže neke vaše postavke (postavke internet preglednika, poput preferiranog jezika ili adrese). Kada ponovo posjetite istu web-stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Zahvaljujući tome web stranica može prikazivati informacije prilagođene vašim potrebama i navikama.

 

ŠTO RADE KOLAČIĆI?

 

Kolačići daju dopuštenje stranici da “pamti” postavke koje ste u prethodnim posjetama odabrali (jezik, prijava i sl). 
Među mnogim namjenama kolačića su i: mogućnost bolje navigacije na stranici, pohrana postavki stranice (npr. veličina slova).

Kada naša stranica ne bi koristila kolačiće, tretirala bi Vas kao novog posjetitelja svaki put kada otvorite drugu podstranicu.

 

JESU LI KOLAČIĆI SIGURNI?

 

Kolačići su 100% sigurni. Oni ne mogu oštetiti vaše računalo, ne sadrže podatke koji bi mogli poslužiti da Vas netko osobno identificira.

 

KOJI SE KOLAČIĆI KORISTE NA SPEKTAR-IZOLACIJE.HR?

 

Koristimo kolačić za informaciju o tome kako koristite naše internetske stranice. Oni ne prikupljaju podatke koji Vas identificiraju. Prikupljeni podaci pomažu nam da saznamo koji Vam je sadržaj zanimljiv.

Na određenim podstranicama koristimo kolačiće trećih strana (google.com, twitter, facebook, youtube) koji su potrebni za prikaz video sadržaja, veze s društvenim mrežama, Google karte, Google analitike i drugih funkcionalnosti na stranici.

Kolačiće koje koristimo podijelili smo u 4 grupe:

Neophodni

Neophodni kolačići pomažu pri upotrebi internet stranice omogućavanjem osnovnih funkcija kao što su navigacija stranica i pristup sigurnim područjima web stranice. 

Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

Postavke

Kolačići postavki potrebni du da bi stranica “zapamtila” vaše ponašanje na stranici (odabir jezika, prethodno prihvaćanje kolačića i sl).

Statistika

Kolačići za statistiku pomažu vlasnicima web stranica da shvate kako posjetitelji stupaju u interakciju s web-lokacijama prikupljanjem i izvješćivanjem podataka anonimno.

Mi koristimo Google analitiku.

 

Marketing

Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja na svim web mjestima. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.
Ove kolačiće također koriste mnogi Google servisu kao što su ReCaptcha, Google mapa i Youtube
Ako ne prihvatite ove kolačiće nećete vidjeti Google mapu, video spotove  niti ćete moći poslati kontakt upit.